• İndirim

    ⠀⠀ Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Çam Balı

    Marmara, ege ve akdeniz bölgesindeki çam ormanlarındaki ağaçlardan elde edilir. Üretim zamanı ağustos ayından kasım ayına kadar olabilir ve uzayabilir. Tarım olmayan bölgelerde üretim yapılmaktadır. Kendine özgü oldukça aromatik ülkemize özel şifalı bir salgı balıdır. Balı kristalize olmaz. Genelde kovanlarda bazen yıla göre bir kısım çiçek ballarının kalması ve karışmasından dolayı az bir kristalleşme olabilir.

    Tüketim Önerisi  1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir. Saklama Koşulları  Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza ediniz.
  • İndirim

    ⠀⠀ Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Çam Balı

    Marmara, ege ve akdeniz bölgesindeki çam ormanlarındaki ağaçlardan elde edilir. Üretim zamanı ağustos ayından kasım ayına kadar olabilir ve uzayabilir. Tarım olmayan bölgelerde üretim yapılmaktadır. Kendine özgü oldukça aromatik ülkemize özel şifalı bir salgı balıdır. Balı kristalize olmaz. Genelde kovanlarda bazen yıla göre bir kısım çiçek ballarının kalması ve karışmasından dolayı az bir kristalleşme olabilir.

    Tüketim Önerisi  1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir. Saklama Koşulları  Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza ediniz.
  • ⠀⠀ Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Çiçek Balı ve Bitkisi

    İçinde bir çok bitki türüne ait karışık kır çiçeklerinin nektarlarından  oluşan kendine özgü aroması olan şifalı bir baldır. Temmuz aylarında  hasat edilir. Kır çiçeği balları genelde çabuk kristalleşir.

    Oda sıcaklığında muhafazası uygundur. Kristallendiğinde  olduğu gibi tüketilmesi tavsiye edilir. Çok çiçekten geldiği için şifalı bir baldır.
  • ⠀⠀ Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Çiçek Balı ve Bitkisi

    İçinde bir çok bitki türüne ait karışık kır çiçeklerinin nektarlarından  oluşan kendine özgü aroması olan şifalı bir baldır. Temmuz aylarında  hasat edilir. Kır çiçeği balları genelde çabuk kristalleşir.

    Oda sıcaklığında muhafazası uygundur. Kristallendiğinde  olduğu gibi tüketilmesi tavsiye edilir. Çok çiçekten geldiği için şifalı bir baldır.
  • ⠀⠀ Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Ihlamur Balı ve Bitkisi

    Marmara bölgesindeki sıra dağlarda yoğun olduğu dağ eteklerinde bulunur. Nektar verimi rakıma göre haziran ayı ortası ve sonudur. Geç kristalize olur. Kendine has aroması ile ayırt edilebilecek şifalı bir baldır.

    Tüketim Önerisi  1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir. Saklama Koşulları  Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza ediniz.
  • ⠀⠀ Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Ihlamur Balı ve Bitkisi

    Marmara bölgesindeki sıra dağlarda yoğun olduğu dağ eteklerinde bulunur. Nektar verimi rakıma göre haziran ayı ortası ve sonudur. Geç kristalize olur. Kendine has aroması ile ayırt edilebilecek şifalı bir baldır.

    Tüketim Önerisi  1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir. Saklama Koşulları  Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza ediniz.
  • ⠀⠀ Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Karaçalı Balı ve Bitkisi

    Ülkemizde Marmara bölgesinde yoğunlukta bulunan doğal çalı formunda bir bitkidir. ilaç ve pestisitten uzak meralarda bulunur.Mayıs ayı bol nektar salgılar.  Kendine özgü aromatik hoş bir tadı vardır. Balı çok geç kristalize olur.

    Tüketim Önerisi  1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir. Saklama Koşulları  Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza ediniz.
  • ⠀⠀ Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Karaçalı Balı ve Bitkisi

    Ülkemizde Marmara bölgesinde yoğunlukta bulunan doğal çalı formunda bir bitkidir. ilaç ve pestisitten uzak meralarda bulunur.Mayıs ayı bol nektar salgılar.  Kendine özgü aromatik hoş bir tadı vardır. Balı çok geç kristalize olur.

    Tüketim Önerisi  1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir. Saklama Koşulları  Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza ediniz.
  • İndirim

    ⠀⠀ Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Kestane Balı ve Bitkisi

    Marmara bölgesi ve karadeniz bölgesi sıra dağları ağırlıklı olarak üretim alanlarıdır. Üretildiği meralarda tarım ilacı uygulaması olmaz. Mevsime göre mayıs ayı sonu ve haziran ayı nektar salgılar. Kendine özgü keskin aromasıyla şifalı ballar grubunda yer alır. Çok geç kristalize olan bir baldır.

    Tüketim Önerisi  1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir. Saklama Koşulları  Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza ediniz.
  • İndirim

    ⠀⠀ Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Kestane Balı ve Bitkisi

    Marmara bölgesi ve karadeniz bölgesi sıra dağları ağırlıklı olarak üretim alanlarıdır. Üretildiği meralarda tarım ilacı uygulaması olmaz. Mevsime göre mayıs ayı sonu ve haziran ayı nektar salgılar. Kendine özgü keskin aromasıyla şifalı ballar grubunda yer alır. Çok geç kristalize olan bir baldır.

    Tüketim Önerisi  1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir. Saklama Koşulları  Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza ediniz.
  • İndirim

    Krem Bal

    Kristalize olan çiçek ballarının krem bal makinalarında bir karıştırma usulü ile balın kristalleşme şeklinin değişmesinden meydana gelen ve balın bir daha kristalize olmamasını sağlamak amacı ile ortaya çıkan kremsi yapıda doğal baldır. Bal kovandan çıktığı gibi ilk haliyle tadı,aroması,şifası ile en güvenilir şeklini alır.

    Balın çiçek kaynağına göre renk ve aroma farklılık gösterir. Buna göre kaynak belirtilir. (çiçek krem,yayla krem,püren krem vb.) Bal herhangi bir ısıl işlem veya bir katkıya maruz kalmaz. Bu balın doğal sürecidir. Avrupa ve Amerika da kristalize olan ballar bu şekilde tüketilir.

    Tüketim Önerisi  1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir. Saklama Koşulları  Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza ediniz.
  • ⠀⠀ Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Püren Balı ve Bitkisi

    Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişen çalı formunda çok güzel kokulu bir bitkidir. Tarım bölgeleri dışında meralarda yer alır. Eylül – Kasım ayları arası nektar verir. Kendine özgü aroması ile tadı muhteşem şifalı bir baldır.

    Tüketim Önerisi  1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir. Saklama Koşulları  Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza ediniz.
  • ⠀⠀ Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Püren Balı ve Bitkisi

    Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişen çalı formunda çok güzel kokulu bir bitkidir. Tarım bölgeleri dışında meralarda yer alır. Eylül – Kasım ayları arası nektar verir. Kendine özgü aroması ile tadı muhteşem şifalı bir baldır.

    Tüketim Önerisi  1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir. Saklama Koşulları  Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza ediniz.
  • ⠀⠀ Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Yayla Balı ve Bitkileri

    Yüksek rakımdaki (Toroslar) yayla bitkilerinden elde edilir. Mevsime göre Haziran-ağustos ayları üretim zamanıdır. Kendine özgü aroması yıldan yıla bitkilere bağlı farklılık gösterebilir. Kremsi yapıda kristalize olur. Çok şifalı bir baldır.

    Tüketim Önerisi  1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir. Saklama Koşulları  Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza ediniz.
  • ⠀⠀ Sıvı Hali

    Kristalize Hali

    Yayla Balı ve Bitkileri

    Yüksek rakımdaki (Toroslar) yayla bitkilerinden elde edilir. Mevsime göre Haziran-ağustos ayları üretim zamanıdır. Kendine özgü aroması yıldan yıla bitkilere bağlı farklılık gösterebilir. Kremsi yapıda kristalize olur. Çok şifalı bir baldır.

    Tüketim Önerisi  1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir. Saklama Koşulları  Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza ediniz.

Go to Top